Na 2 porcie budeme potrebovať
1 stredná cuketa
1 baklažán
2 mrkvy
1 červená paprika
3 veľké hrste mladého špenátu
4 PL uvareného cíceru
hrsť tekvicových semiačok
hrsť mungo klíčkov
Cuketu s baklažánom nakrájame na väčšie kocky a hodíme do naparovacieho hrnca. Trochu posypeme soľou, premiešame a necháme naparovať asi tak 10-15 minút. Treba to premiešavať a sledovať kedy začne zelenina mäknúť. Najmä baklažánu to trochu dlhšie trvá. Zatiaľ si umyjeme špenát. Na tanier nastrúhame mrkvu pásiky som spravila škrabkou nakrájame papriku na pásiky a rozdelíme na tanier spolu s mrkvovými pásikmi. Špenát dáme na tanier. Cuketu s baklažánom zmiešame s uvareným cícerom a poukladáme ešte horúcu zmes na špenát. Posypeme mungo klíčkami a tekvicovými semiačkami.
Môžeme si spraviť na to aj zálievku a alebo ochutiť tak ako to má každý rád. Mne to napr vyhovuje úplne takto. Bez dresingu :). Mame som to ale ešte poliala olejom z hroznových jadierok, pokvapkala sójovou omáčkou a posypala koriandrom a ona ma s radosťou dorazila keď si to ešte celé poliala kečupom :D ale tak každý ako to má rád
Dobrú chuť ♥ :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára