Dosť bolo ale rečnenia, tu je pár mojich výtvorov. Dopredu sa ospravedlňujem za kvalitu fotografií, nie som totižto nejaký zručný fotograf aj keby som bola rada keby moje fotografie boli omnoho krajšie, len bohužiaľ ma technika nemá až tak v láske a toto je zjavne jej pomsta. Takisto nemám žiaden svetoborný foťák ale mne to nevadí, ja som spokojná s mojím malým, kompaktným Nikonom :).
Ďalší jednoduchý obed. Uvarená pohanka zmiešaná s valeriánom, listy rímskeho šalátu plnené šošovicou, naparený baklažán s cuketou a rukola.
Pri tomto obedíku som sa aj trošičku vyhrala s naservírovaním. A viete čo? Je to zase úplne jednoduché. Uvarené pšeno. Naparený kel s mrkvou a baklažánom a zase môj obľúbený valerián. Bon apettit.
Rúcam pravidlá stolovania, lyžička nie napravo ale hore som rebel!
V tejto miske sa nachádzajú výborné raňajky. Banánový chia puding! Rozmixujeme dva banány s trochou vody alebo rastlinného mlieka a do tejto zmesi vmiešame veľkú polievkovú lyžičku chia semiačok. Labužníci môžu primiešať aj arašidové maslo!. A šup s tým na noc do chladničky.
Opäť podarené raňajky, ktoré stačilo iba nechať na noc v chladničke. Potrebujeme : 1čl lanových semiačok, 1čl chia semiačok, trochu zakysaného sójového nápoja, 2 PL ovsených vločiek, 1 PL hrozienok sušených hrozienok, 1 banán, škoricu, sladidlo podľa chuti. Banán si nakrájame na koliečka, na spodku fľašky zmiešame lanové, chia, zakysaný nápoj, škoricu a lubovoľné sladidlo. Na to poukladáme polku banánu. V druhej miske si zmiešame ovsené vločky s vodu, sušenými hrozienkami, škoricou a sladidlo. Chvíľku necháme odstáť a potom to natrieme na vrstvu banánu. Potom už iba poukladáme zvyšné koliečka banánu a šup s tým na noc do chladničky. Ak nechcete aby banán cez noc zhnedol pokvapkajte ho citrónovou šťavou.
Opäť veľmi jednoduché. Uvarená pohanka, naparený baklažán s kelom, posypané neaktívnym dorždím plus miska valeriánky pokvapkaná olivovým olejom a posypaná korením na šalát.
Obyčajne neobyčajná ovsená kaša, ktorá je obohatená o cuketu! Nebojte sa toho chutí to veľmi dobre a celú kašu to pekne zvláčni a pridá to na objeme. Stačí dať iba do kastrolika ľubovoľné množstvo vločiek (môžete dať menej ako zvyčajne vďaka cukete), postrúhate k tomu ľubovoľné množstvo cukety na drobno, zalejete vodou alebo rastlinným mliekom, pridáme škoricu, perníkové korenie, sušené hrozienka a sladidlo (javorový sirup/ ďatlový sirup/stéviu/ med - pridáme až po uvarení a až keď kaša trochu vychladne aby sme neprišli o jeho blahodarne účinky) a už iba varíme na miernom ohni kým nevznikne kašovitá konzistencia. Na záver môžeme posypať strúhaným kokosom!
"A odkiaľ má vegán proteíny?!" Prosím pekne odtiaľto! Quinotto. Uvaríme quinou, šošovicu (alebo z konzervy), na panvičke podusíme cuketu. Všetko premiešame ochutíme a podávame s rukolou. TICHO! Počujete to? To mi svaly rastú :D
Viem že to opäť nieje najlákavejšia fotografia ale jedlo na nej je naozaj famózne. Z cukety škrabkou vytvoríme cestoviny, ktoré môžeme ešte trochu napariť (mne tak viac chutia). Na panvičke opečieme cibuľku zvyšok cukety, zalejeme paradajkovým pretlakom a povaríme kým to nezačne hustnúť. Potom ešte pridáme ľubovoľné množstvo uvarenej zelenej šošovice. Okoreníme podľa chuti.
Tak podelila som sa s vami o výdatnú porciu jedál. Snáď sa vám to páčilo, snáď sa aj trochu inšpirujete ale hlavné je že všetko je to výdatné, zdravé a vegánske. Hlavne sa nebojte zmeny, nie je to nič ťažké. Nakoniec už asi len dobrú chuť :)
Mňam, krásně papáš :) :) Taky mám nejraději jednoduchá jídla - obilovina + zelenina + luštěnina :) Ale jednou za čas taky mám chuť na něco složitějšího, a tak experimentuji :) Udělala jsi mi teď chuť na chia pudink :D A na pohanku a na fazole a na všechno! :D No nic, jdu si udělat večeři :D
OdpovedaťOdstrániťMne sa veľmi páči že v tej jednoduchosti je krása a naozaj aj výborná chuť len veľa ľudí už má zničené chuťové bunky tak to nevie oceniť :/, ale veru aj ja raz za čas rada zaexperimentujem ale väčšinou sú to pečené kreácie :)
Odstrániť